Motto: Protectiile pentru trepte - efect antiderapant si de protectie a muchiilor scarilor

Protectiile pentru trepte sunt profile special proiectate pentru a proteja muchiile treptelor. Disponibile intr-o gama diversa, profilele de acest tip confera siguranta in utilizarea treptelor astfel finisate si pot fi montate atat in spatii interioare, cat si exterioare, fiind adaptate oricarui tip de trafic (in functie de materialul din care sunt realizate). Protectiile pentru trepte atribuie spatiului amenajat o nota unica de rafinament si confort.

Alegerea optima a protectiilor pentru trepte potrivite unei anumite suprafete suport (gresie piatra naturala, parchet, linoluem, lemn, mocheta) se face in functie de modalitatea de montaj, de materialul din care sunt confectionate si de tipul de trafic, fiecare model fiind diferentiat prin valente practice specifice.

Se fixeaza atunci cand stadiul lucrarilor de finisaj permite acest lucru: simultan cu acoperirea suprafetei suport sau ulterior acestei operatiuni. Avantajele utilizarii protectiilor pentru trepte sunt urmatoarele:

  • mascheaza neregularitatile aparute in urma finisarii treptelor - datorita gamei variate de culori, se pot asorta cu placile ceramice si alte accesorii folosite in amenajarea ambientului repectiv
  • se montează cu usurinta si se pot inlocui fara a necesita renovarea treptelor finisate cu ajutorul lor

Tipuri de protectii pentru trepte:

  • In functie de materialul din care sunt confectionate, distingem: protectii din eloxALUM20® si protectii din alama regala®.
  • In functie de aspect, exista protectii cu caneluri sau rizuri sau protectii prevazute cu insertie din PVC cauciucat.
  • In functie de tipul de montaj, exista protectii care se monteaza simultan cu acopierea suprafetei suport, caz in care montajul se face cu adezivul foloist la placare si protectii care se monteaza ulterior finisarii suprafetei suport, in doua moduri: fie cu holzsuruburi, fie cu adeziv siliconic.
  • In functie de locul unde se monteaza, sunt protectii pentru trepte parchetate si protectii pentru trepte ceramice.

Tehnica de montaj:
Inainte de inceperea propriu-zisa a montajului protectiilor pentru trepte, suprafata suport trebuie pregatita, in functie de modelul ales. In cazul in care profilele se fixeaza ulterior amenajarii suprafetei suport, aceasta trebuie complet degresata si curatata.
Pentru a evita imbinarea inestetica a profilului pe muchie, lungimea acestuia trebuie sa corespunda cu cea a treptei.

Pentru a preveni deteriorarea la montaj, este recomandat ca profilul sa fie protejat cu o banda adeziva de hartie.