Motto: Treceri de pardoseala / praguri / tranzitii / profile de trecere PROLUX® - GENESIS®- denumiri diferite, aceleasi solutii inteligente pentru problemele legate de finisarea pardoselilor!

Trecerile de pardoseala ofera solutii pentru toate problemele care apar in ultima etapa de finisare a pardoselilor. Acestea au rolul de a masca spatiile inestetice dintre suprafetele placate diferit si de a prelua eventualele diferente de nivel dintre acestea. Mai exact, profilele de trecere camufleaza cat mai estetic tranzitia dintre diferite materiale: gresie / parchet, gresie / mocheta etc.

Trecerile de pardoseala sunt disponibile intr-o gama variata de modele, dimensiuni si culori, pentru a se adapta cat mai bine situatiilor specifice fiecarei locuinte. In functie de materialul din care sunt fabricate, pot fi utilizate pentru spatii cu trafic redus, mediu sau intens. Sunt realizate din materiale moderne si rezistente ca: eloxALUM20®, alama regala®, steeINOX5*®.

Finisajul profilelor de trecere contribuie la aspectul final al pardoselilor. Drept urmare, finisajul trebuie ales in asa maniera incat sa se asorteze atat cu materialul pardoselii (gresie, piatra naturala, parchet, mocheta, linoleum), cat si cu restul elementelor din ambientul respectiv: mobilier, feronerie, etc. Designul profilelor poate scoate in evidenta linia sobra, clasica sau moderna la nivelul finisajelor de pardoseala, punctandu-le in culori calde (finisaje care imita lemnul) sau in nuante stralucitoare ori satinate (auriu, argintiu, bronz, alama, inox).


Tipuri de treceri de pardoseala:
  • In functie de aspect, distingem treceri cu aspect lis si treceri prevazute cu striatii sau caneluri, care au rol antiderapant.;
  • In functie de modul in care se monteaza, exista treceri perforate, care se monteaza cu holzsuruburi aparente si treceri neperforate, care se monteaza fie cu adeziv, fie cu holzsuruburi ascunse, in functie de model;
  • In functie de materialul de fabricatie, exista: treceri de pardoseala din aluminiu (mai exact din aluminiu natural, eloxALUM20® - aluminiu inalt anodizat si aluminiu folio – aluminiu acoperit cu o folie decorativa in nuante ce imita lemnul), treceri de pardoseala din alama regala® si treceri de pardoseala din steelINOX5*®.
Dimensiuni disponibile: Trecerile de pardoseala sunt disponibile la latimi cuprinse intre 14 mm si 41 mm (alegeti latimea necesara in functie de latimea rostului care urmeaza a fi mascat), iar lungimile sunt standard, si anume: 0, 9 m, 1, 8 m si 2, 7 m. In cazul in care lungimea de care aveti nevoie este mai mica decat lungimea standard, profilele pot fi taiate si ajutate astfel incat sa se inscrie perfect in lungimea pragului care urmeaza a fi finisat.

Tehnica de montaj: Montajul trecerilor de pardoseala se poate realiza fara dificultate de catre beneficiarul final, la el acasa, in functie de modelul de trecere de pardoseala achizitionat: fie cu holzsuruburi aparente, fie cu holzsuruburi ascunse, fie cu adeziv corespunzator. Trecerile de pardoseala care se monteaza cu holzsuruburi sunt comercializate impreuna cu holzsuruburile necesare si sunt prevazute cu etichete care detaliaza tehnica de montaj. Trecerile de pardoseala care necesita un montaj cu adeziv se vor instala folosind un adeviz corespunzator materialul suport pe care se instaleaza profilul de trecere (in functie de recomandarile producatorului de adeziv).